W-touren på Norrby Golf

W-touren Norrby Golf

Ansvariga för Veteransektionen och W-touren är:

Bo Andersson, 0761892159

Christer Hyllbrant, 0708408644

Hans Feil, 0703856375

E-post: wtourennorrby@gmail.com 

W-touren passar för alla oavsett handicap och tidigare tävlingserfarenhet.

Välkommen att prova!

Spelregler, spelform mm

W-touren spelas onsdagar under tiden slutet av april till början av oktober, över 9 hål med start på hål 1 och hål 10. Tävlingsformen är slaggolf (max slag=hålets par plus 5). W-touren administreras av en speciell framtagen Excel-fil.

Avgift

20:-/gång

Gäster och distansmedlemmar betalar även greenfee.

Före start
Anmälan till start ska göras via e-post senast kl. 15.00 tisdagar (går bra att anmäla hela veckan före). Startlistan sänds via e-post senast 19.00 tisdag. Herrar ska uppge om de ska starta från gul eller röd tee. (Damer startar alltid från röd tee). Begäran om tidig eller sen start kan framföras. 

Bilar bokar man själv på vanligt sätt. Uppge i anmälan om du ska dela bil med någon.

Deltagarna fyller i scorekort själva med namndatum, starttid, exakt hcp och spelhcp.
Första start sker kl 09.00. Starttidsintervallet är 10 min.

Under ronden
Under ronden noteras, utöver bruttoscorer, vid greenträff på utslaget på hål 9 och 13 också avståndet i cm på särskild plats på scorekortet.

Efter avslutad rond

Omedelbart efter avslutad rond ska markör och spelare stämma av scorekortet med summerad bruttoscore och nettoscore och ev ”närmast hål”-uppgift på hålen 9 och 13, kortet lämnas in till tävlingsledningen.

En rangordnad lista över nettoslag i de fyra klasserna, Damer hål 1-9, Damer hål 10-18, Herrar hål 1-9 och Herrar hål 10- 18, sammanställs liksom en lista som visar noterade ”närmast hål”- uppgifter.

Dagens resultat sänds ut till alla som är med i w-touren via e-post på em varje onsdag. Eventuella priser hämtas i restaurangen vid lämpligt tillfälle tills vidare. När pandemin är över kommer vi ha samling och prisutdelning efter avslutade ronder.

Viktoria- respektive Viktortiteln 

Erövras av de spelare som har lägsta sammanlagda nettoscoren på de tio bästa ronderna under säsongen, varav fem på hål 1-9 och fem på hål 10-18.

Varje tävlande ansvarar för att hon/han har erforderligt antal ronder på de två banhalvorna.

OoM-poäng 

I varje klass beräknas på följande sätt varje tävlingsdag. Segraren i klassen erhåller lika många poäng som antalet deltagare i klassen, tvåan erhåller en poäng mindre o s v så att den som kommer sist i klassen erhåller 1 poäng. Poängen summeras för varje deltagare under säsongen.

W-touren hanteras helt skilt från Golfens IT-system (GIT). Det innebär att inga hcp- justeringar görs automatiskt i Excel-filen.

Gällande allmänna regler och allmänna lokala och tillfälliga lokala regler skall följas.

Vilka får delta?
Medlemmar i Norrby golf som är 60 år eller mer.

Medlemmar under 60 år som är pensionerade eller har permanent sjukersättning (f d sjukpension) kan också delta.

Make/maka, sambo till medlem som spelar på W-touren får delta i onsdagstävlingarna.

W-tourspelare får medföra en gäst från annan klubb som uppfyller ålders-/pensioneringsvillkoren ovan. Gäster erlägger utöver startavgift även greenfee.

Endast medlemmar i Norrby golf deltar i tävlingen om Viktoria- respektive Viktortiteln.

Varför heter det W-touren och inte Veterantouren?
Grundaren av tävlingen, Eskil Eliasson, som skapade namnet har förklarat det på följande sätt. W är i det här fallet är ett dubbelt V, ett V för Viktoria, vinnare i damklassen och ett V för Viktor, vinnare i herrklassen.

 

Välkomna till W-touren!