Nybörjarkurs och Avrostningskurs 2021

Nybörjarkurser och avrostningskurs hos Norrby Golf

Nu närmar sig säsongen med stormsteg. Rangen har redan öppnat, och snart är det även dags för banan. Om vi har vädrets makter på vår sida så hoppas vi öppna den under första halvan av april. 

En av nyheterna för i år är att vi har en ny instruktör hos oss, nämligen Johan Karlsson, även känd som “Jesse”. Jesse har sedan 1998 avverkat  över 500 tävlingar på högsta internationella tournivå (ET, LET, PGA Tour och LPGA Tour) som professionell caddie, så han kan sin golf! Jesse själv beskriver sitt sätt att instruera golf som enkelt och avdramatiserat. Han beskriver sin filosofi som “Håll rätt, stå rätt och sikta rätt så är golfsvingen ganska enkel”. 

Vi ser väldigt mycket fram emot att ha Jesse hos oss under året. Han kommer ansvara både för nybörjarkurser och avrostingskurs hos Norrby Golf, dessutom kommer vi kunna erbjuda privat lektioner under året.

Nybörjarkurs

Är du intresserad att steget in i golfens förtrollade värld och börja spela? Då är du hjärtligt välkommen på vår nybörjarkurser under våren! Efter kursen är du redo att ge dig ut på dina fadderrundor. Om du behöver en fadder att spela med så hjälper vi gärna till att matcha ihop dig med någon av våra medlemmar.

När du sen klarat det digitala teoriprovet och spelprovet så får du ditt gröna kort. Om du vill läsa mer om själva processen kan du göra det här

Första nybörjarkursen kommer ske den 8-9 april. Kursen är fördelad på två halvdagar, kl. 09-12,  och vi går igenom golfens alla grunder;

  • Hur man står, håller, siktar och svingar en golfklubb
  • Långa slag
  • korta slag (även känt som “närspel”)
  • Puttning

Om du, eller någon i din närhet, är intresserad så anmäl er så snabbt som möjligt genom att skicka ett mail till info@norrbygolf.se. Självklart är upplägget anpassat efter rådande restriktioner. 

Pris för junior (t.o.m. 21 år): 750 kronor

Pris för senior: 1 490 kronor 

Avrostningskurs

Känner du dig lite ringrostig efter vintern? Blev det lite för mycket längdskidor och lite för lite svingövningar? Är du lite nervös inför säsongsstarten?  Ingen fara! Lördagen den 10 april, kl. 13-15, kör vi en avrostningskurs där vi tar tag i problemet. 

Kursen genomförs i mindre grupper, kostar 250 kr per person och leds av Jesse. Under de två timmarna är vi både på rangen och greenen, helt enkelt för att ge dig rätt start inför banöppningen strax därefter.  Anmälan görs vi mail till info@norrbygolf.se. Skicka med namn och golf-id. Hoppas vi ses där!

 

Vill du se vilka tävlingar du kan vara med på efter? Kolla in vår tävlingskalender här.