Norrby Golf Har fått sina första klubbmästare

I lördags avgjordes Norrby Golfs första KM i vad som endast kan beskrivas som ”perfekta förhållanden”. Då fick Norrby Golf sina två första klubbmästare.

Banan var superfin, solen sken hela dagen och temperaturen låg på sköna 25 grader. Och det var inte bara vädret som var strålande utan även golfen.

ABC-klassen fick hela 10 deltagare efter att den slagits ihop med damklassen på grund av för få deltagande. Anett Nilsson plockade hem ABC-klassen som spelades över 18hål. Anett spelade på 71 slag netto, stort grattis!

Herrklassen

Vem vann då Herr-klassen som spelades över 36hål Scratch? Ingen annan än KM-veteranen Anton Flodström! På smått otroliga 150 slag. Anton vann tillslut med 6 slag framför närmsta jagande; Greenkeeper, och favorittippade, Daniel Fijal.

Stallarholmens Golfklubbs tidigare mästare, Acke Arbestål var bra med efter första runda men tappade kontakten efter andra varvet. Enligt han själv blev det lite för mycket ”Bogeygolf”. Det blev en hedersam fjärdeplats för Acke. Tredjeplats knep alltid starka Fredrik Virgin, efter två stabila rundor.
Hemmasonen Filip Jonsson spelade som vanligt ”jojogolf” med hela fem birdies sista 18 hålen, men slutade trots det +11 för varvet. Traditionsenligt blev det 8 slag på hål 36 även i år. Tillslut blev det en femteplats för hemmasonen.

Här kan ni se hela resultatlistan. Se till att gratulera både Anton och Anett när ni ser dem.https://mingolf.golf.se/Competition/2494747#/competition/2494747/results/2463545

Tack för en fantastisk tävling och underbar stämning. Som vanligt hoppas vi på att några fler vågar ställa upp nästa år. Nästa tävling är årets största tävling, Norrbyslaget, som går av stapeln 22 augusti. Ni anmäler er via min golf eller på anslagstavla i restaurangen. Vi ses där för ytterligare en riktigt bra tävling!